Vision Systems vie konenäön ääriolosuhteisiin:

”Jotel yhdistää tuotekehitys- ja tuotantoinsinöörien näkemykset”

Vision Systems Oy on optisen mittauksen ja konenäkötekniikan ratkaisutoimittaja, johon luotetaan kaikkialla, missä olosuhteet ovat äärimmäisen haastavat – aina valimojen polttavasta kuumuudesta Lapin – 40 asteen pakkasiin. Kokoonpano-osaamisessa yhtiö nojaa Jotel Oy:n palveluiden laatuun.

Vision Systemsin asiakaskunta koostuu teollisuuden suuryrityksistä sekä eri alojen laite- ja konevalmistajista. Yli 30 vuotta toiminut yritys on alallaan eräs maamme johtavista toimijoista. “Olemme toimittaneet ympäri maailmaa yli 2800 konenäköjärjestelmää ja optoelektronista ratkaisua, sekä patentoineet useita anturi- ja järjestelmätason ratkaisuja”, kertoo Vision Systems Oy:n myyntipäällikkö Markku Lauttamus. “Koska asiakaskohtaiset erikoisratkaisut ovat keskeinen osa tarjontaamme, valmius hankkia yksittäiskappaleita ja piensarjoja on meille ensisijaisen tärkeää.

Toisaalta projekteissa syntyneet hyvät ideat on saatava markkinoille mahdollisimman nopeasti. Tässä kuvaan astuu Jotel Oy”, Markku jatkaa.

Ratkaisukeskeistä kumppanuutta

Jotelin ja Vision Systemsin yhteistyö alkoi vuonna 2013 tiukan hakuseulan tuloksena. “Jotel tarjosi laajimman kokonaisuuden saman katon alta”, Markku muistelee. Nykyisellään Jotelin toimitukset kattavat kameramodulien- ja –antureiden kokoonapanot, kytkentäkotelot sekä johto- ja johdinsarjat kasaustöineen. Suunnitelmissa on laajentaa yhteistyötä suoratoimituksiin.

Piensarja- ja prototyyppivalmistuksessa kysytään joustoa ja uskallusta astua epämukavuusalueelle. Projektituotteissa saatetaan tarvita yksittäistä tuotetta, eikä toista vastaavaa valmisteta. “Saman kokoluokan yrityksinä yhteiset toimintamallit löytyivät nopeasti. Jotelilla on aito halu kehittää toimintaansa ja he uskaltavat antaa suoraa palautetta. Parasta on, että Jotel yhdistää tuotekehitys- ja tuotantoinsinöörien näkemykset.”, Markku toteaa.

Vision Systemisin toiminta laajenee jatkuvasti uusille sektoreille. ”Toivomme, että yhteistyö Jotelin kanssa kasvaa uusien aluevaltausten myötä. Uskomme, että osaamisellemme on kysyntää tulevaisuudessa yhä enemmän. Ottakaa rohkeasti yhteyttä kaikissa konenäköön liittyvissä asioissa – tehtävämme on mahdollistaa asioita!” Markku rohkaisee.

Vision Systems -konserni:

Optisen mittauksen ja konenäkötekniikan ratkaisutoimittaja
Useita omia ja edustustuotteita
Henkilöstö noin 29, liikevaihto noin 2,5m€

Jotel Oy

Elektroniikan sekä sähkö- ja automaatiokeskusten sopimusvalmistaja

Henkilöstö noin 40, liikevaihto noin 6,1 m€