Jotel ja Labkotec panostavat pitkäjänteiseen yhteistyöhön:

”Sopimusvalmistuksessa ratkaisee kokonaistoiminnan laatu”

Vuonna 1964 perustettu Labkotec Oy on laadustaan tunnettu suomalainen mittaustekniikan moniosaaja. Yhtiön tuotevalikoima kattaa kaikki nestepintojen ja -virtausten sähköisissä mittauksissa tarvittavat laitteet ja menetelmät. Jotel Oy:n kädenjälki on näkynyt Labkotecin toimituksissa jo kolmella vuosikymmenellä.

”Yli 30-vuotisen urani aikana olemme kasvaneet Euroopan johtavaksi öljyerotinhälyttimien toimittajaksi. Lisäksi meillä on vankka markkina-asema vesihuollon automaatiojärjestelmissä sekä polttonesteiden pinnanmittauksessa.”, toteaa Labkotecin tuotantopäällikkö Jarmo Numminen. Nykyään yhtiön tuotteita löytyy kaikilta mantereilta, kirjaimellisesti maasta taivaisiin asti. “Osaamistamme tarvitaan muun muassa kuntien ja teollisuuden vaativissa mittauskohteissa ja räjähdysvaarallisissa tiloissa. Tuulivoimaloiden jääntunnistintekniikkamme on osoittanut tarkkuutensa myös lentosäähavaintojen laadinnassa alueilla, joilla usein esiintyy jäätävää tihkua”, Jarmo jatkaa. Yhteistyö Jotelin kanssa käynnistyi Labkotecin ulkoistettua valmistustoimintansa 90-luvun alkupuolella. Jotel on yhä suurin Labkotecin sopimusvalmistaja sekä määrällisesti että rahallisesti mitattuna.

”Hankimme Jotelilta muun muassa keskusyksiköitä, antureita ja asennustarvikkeita”, Jarmo mainitsee. Valtaosa tuotteista toimitetaan materiaalivastuulla, täysin valmiina työohjeiden mukaisesti koottuna.

Yhdessä eteenpäin

Nykyään muutokset ovat niin nopeita ja merkittäviä, ettei paikalleen ole varaa jäädä. Myös sopimusvalmistusta on jatkuvasti kehitettävä. ”Esimerkiksi viimeisen toimittaja-arviointini perusteella tiettyjen tuotteiden tuotannonohjaus laitettiin kokonaan uusiksi. Samalla tiedustelin, mitä kehitettävää Jotel näkee meidän toiminnassamme ja saimmekin hyvää palautetta”, Jarmo muistelee. ”Lopputuloksena paransimme sopimusvalmistuksen tehokkuutta, laatua ja toimitusvarmuutta kaikilta osin. Tämä on juuri sitä, mitä jokaisen sopimusvalmistajan kanssa pitäisi kyetä tekemään. Lisäksi asioiden hoitaminen on helppoa, kun etäisyys on 25 eikä 2500 kilometriä”, Jarmo jatkaa.

”Olemme tyytyväisiä Jotelin palveluun, joka on sekä mukautuvaa että kehittyvää. Heillä pidetään kiinni siitä, mitä on sovittu niin tuotteiden laadussa ja toimitusajoissa kuin yhteistyössä yleensäkin. Erityismaininnan ansaitsee Jotelin tiedottaminen työntekijöilleen, jonka ansiosta väki tietää aina missä mennään” Jarmo kiittelee.

Labkotecilla uskotaan pitkäjänteisen yhteistyön voimaan jatkossakin. ”Saamme reklamaatioita todella harvoin, joten asioita on tehty oikein. Emme tavoittele pikavoittoja, vaan kestävää kehitystä. Yhteisen yrityskulttuurin kehittäminen kysyy aikaa, eikä sellaista voi ostaa. Labkotecin periaate on ollut suosia suomalaista valmistusta ja tähän pyrimme myös tulevaisuudessa”, Jarmo sanoo. Tästä on hyvä jatkaa.

Labkotec Oy

Sähköisiin pinnankorkeuden ja virtaamaan mittalaitteisiin ja hälyttimiin sekä automaatio- ja tunnistintekniikkaan ja teollisen internetin ratkaisuihin erikoistunut suomalainen yritys
Indutrade-konsernia
Henkilöstö 55 Suomessa, Saksassa ja Ruotsissa
Liikevaihto noin 10 m€

Jotel Oy

Elektroniikan sekä sähkö- ja automaatiokeskusten sopimusvalmistaja

Henkilöstö noin 40, liikevaihto noin 6,1 m€